Mit nyújt nekem a ZenCarl a Zoho CRM bevezetésben?

Mit nyújt nekem a ZenCarl a Zoho CRM bevezetésben?

Egy dolog egy amúgy is jó szoftvert eladni, de egy másik dimenzió, hogy ügyfeleinket átsegítjük a bevezetés közben felmerült nehézségeken és közben rámutatunk arra, hogy mennyi mindent ki lehet hozni a Zoho CRM-ből. 
Hiszünk benne, hogy hiába a jó szoftver, a Zoho CRM rendszer bevezetésben szerzett rengeteg tapasztalatunk legalább ugyanennyit ér a sikeres bevezetésben. 

  1. Ügyfeleink vállalkozását, működési modelljét, igényeit és kihívásait gyorsan és pontosan megértjük, hiszen kellő mennyiségű kihívással és mintával találkoztunk már az évek során. 
  2. Megbízható ügyféltámogatást nyújtunk, készen arra, hogy bármilyen probléma esetén segítsünk. 
  3. Nem csak a szoftverbevezetést végezzük. Megismerjük vállalkozásodat, megértjük problémáid és igényeid és műszaki megoldásokat ajánlunk folyamatosan. 
  4. A ZenCarl elkötelezett a Zoho mellett. Magyarország legnagyobb Zoho partnere, technológiai ügynöksége vagyunk. Magyarországon kívül több iparágban is vannak nemzetközi ügyfeleink.
  5. A ZenCarl csapata 4 év alatt elérte az Advanced Partner státuszt Zoho partnerként. Ezért kőkeményen dolgoztunk, kisérleteztünk, fejlődtünk tanultunk, hogy elkövessük azokat a hibákat amiket neked már nem kell. 
  6. 2021-ben a Zoho egyik legsikeresebb és leggyorsabban fejlődő partnereként emeltek ki minket az éves Zoho Inspire Partner rendezvényén. 
  7. Csapatunk tagjai folyamatosan frissítik tudásukat a Zoho termékekről és megoldásokról, hogy naprakészek legyenek az összes technológiával kapcsolatban.
  8. Erős és képzett belső fejlesztői csapatunk van, ami a legösszetettebb vállalati igényeket is képes kezelni.
  9. Szakmai éveink során a ZenCarl több mint 100 informatikai projektben, számos iparági területen szerzett tapasztalatokat.
  10. Csapatunk több mint 300 Zoho felhasználót kezel és támogat.
  11. Zoho Advanced partnereként egy dedikált fiókmenedzsert kapunk a Zoho-tól és a Priority Partner Support-ot az eseteink kezeléséért. 
  12. Képzettek vagyunk a legmodernebb fejlesztési módszerekben és a mesterséges intelligencia technológiákban.
Válaszd a ZenCarl-t a Zoho CRM bevezetéshez, ha biztos, tapasztalt kezekbe szeretnéd helyezni a CRM bevezetést. Nem titkoljuk, nekünk egyetlen célunk van: A sikeres Zoho CRM bevezetés.
További információ:


    • Related Articles

    • Melyik IP telefonnal kapcsolható össze a Zoho CRM?

      Jelenleg már több mint 120 telefonszolgáltató integrálható azonnal a Zoho CRM-be. Így a választás csak azon múlik, milyen funkciókra van szükséged és melyik szolgáltató szimpatikus számodra.  Az IP telefonközpontok legnépszerűbb funkciói:  Hívó fél ...
    • Hogyan tudom elérni a Zoho CRM-et?

      A Zoho CRM felhő alapú szolgáltatás, melyet webről, tabletről, vagy mobilról érhetsz el. A Zoho Mobile CRM letölthető iOS és Android rendszerre egyaránt. Az Zoho CRM analitikához egy önálló mobilalkalmazás is elérhető.  A Zoho CRM a legjobb választás ...
    • Távmunkavégzés barát CRM-et keresek

      A Zoho minden eszköze, beleértve a Zoho CRM-et is, felhő alapú, így maximálisan használható távmunka végzésére.     A Zoho CRM mellett egyéb Zoho eszközök is segítik a távmunka végzést, ilyenek például a Zoho Cliq remote iroda / csevegőplatform és a ...
    • Szeretném összekapcsolni a Zoho CRM-et más szolgáltatásokkal

      A Zoho saját piactérrel rendelkezik, ahol több ezer kiegészítőt elérhetsz már azonnal.  Ez magában foglal számos szöveges üzenetküldő, IP telefon szolgáltatást, e-mail marketing integrációt egy egyéb programokat.  A Zoho piactérre a ...
    • Kaphatok értesítéseket a CRM eseményekről?

      A Zoho CRM szabadon testreszabható az értesítési igények kezelésére. A rendszer alapértelmezett e-mail és push értesítései mellett lehetőséged van SMS értesítések konfigurációjára vagy úgy nevezett Signal-ok használatára.  További információ:  ...