Munkaidő

Munkaidő

A munkaidő meghatározása nagyon fontos lépés a CRM fiókodban. A munkaidő meghatározza az egész szervezet munkaóráit és a segítségével külön műszakot tudsz beállítani minden egyes felhasználó és szervezeti egység számára.

Ahhoz, hogy a munkaidő beállításának fontosságát megértsd, csak gondolj a szervezet képviselői között kiosztott értékesítési feladatokra. Nem lenne szerencsés, ha egy olyan munkatársnak osztanál ki egy feladatot, aki aznapra már befejezte a munkát. Ha egy tevékenység, kritérium esemény teljesülése vagy egy emlékeztető (egy feladat teljesítésére vonatkozóan) időhöz van kötve, akkor fontos, hogy a rendszer tudja, ki mikor áll rendelkezésre, és ennek megfelelően tudja majd kiosztani a feladatokat és biztosítani a hozzáférést. 

Emiatt elengedhetetlen beállítani a munkaidőt a CRM fiókban. Amint minden egyes felhasználó és szervezeti egység hivatali ideje be lett állítva, különféle CRM feladatköröket, tevékenységeket, emlékeztetőket és figyelmeztetéseket lehet kiosztani a felhasználóknak a rendelkezésre állásuktól függően. 

A munkaidő beállítása azon szervezetek számára is nagyon hasznos, amelyek több időzónában is tevékenykednek. Például a Vitorlás Kft. egy olyan cég, amelynek székhelye Budapesten található. Azonban Horvátországban és Görögországban is vannak ágazatai, és mind a három helyszínen vannak alkalmazottai, akik a CRM-et használják. Így az adott helyszín CRM adminja határozza meg a hivatali időt, az ország időzónáját figyelembe véve.

A következő kifejezéseket érdemes megismerned:

Munkaidő:
    A szervezeted munkaóráit határozza meg, és azt, hogy mikor álltok az ügyfelek rendelkezésére. Például beállíthatod, hogy heti öt napon át, napi 24 órát öleljen fel a munkaidő.

Műszak 
    A műszak határozza meg, hogy hány órát dolgoznak a felhasználók és a szervezeti egységek. Például lehet, hogy a szervezet minden egyes nap 24 órát üzemel öt napon át, de az alkalmazottak nem dolgoznak folyamatosan abban az időszakban, és néhány szervezeti egység szigorúbban határozza meg az órák számát. Az ügyfélszolgálati munkatársak számára különböző műszakokat állíthatsz be, attól függően, hogy például Horvátországban, Görögországban vagy Magyarországon  dolgoznak. Ezeket az órákat, vagyis műszakokat felhasználók vagy csapatok alapján adják meg és a felhasználókhoz vagy csapatokhoz rendelik hozzá.

A munkaidő beállítása:

A Zoho CRM-ben a következő hivatali időket állíthatod be:

7 nap X 24 óra 
5 nap X 25 óra
Egyéni munkaidő 

Ha az Egyéni munkaidő opciót választod, akkor személyre szabva adhatod meg a munkaórákat, munkanapokat, és kiválaszthatod azt is, hogy melyik napon kezdődjön a heted. Például, a Közel-Keleten található vállalatok gyakran vasárnap kezdik meg az üzleti hetet, pénteken és szombaton pedig zárva vannak. Az egyénileg beállítható üzleti hét lehetőséget ad a vállalatoknak, hogy pontosan megadhassák a nyitva tartásukat. 














Munkaidő a gyakorlatban


A következő screenshot megmutatja, hogy a munkaidő beállításának lehetősége hogyan segíti a Vitorlás Kft-ét abban, hogy követni tudják az alkalmazottak rendelkezésre állását.



    • Related Articles

    • Szervezeti beállítások a Zoho CRM-ben

      Amikor létrehozol egy alkalmazást a céged számára, használat előtt meg kell adnod pár alapvető adatot. Vegyük példának a Twittert. Amikor egy Twitter fiókot hozol létre, először meg adsz egy felhasználónevet, feltöltesz egy profilképet, megadod a ...
    • A szervezeti beállítások összegzése/áttekintése

      Beállítás neve Célja Példa Céges adatok Az email sablonoknál használatos, az cég adatai megadásához. Céges logó Telephely Cím és irányítószám Mobil szám Pénzügyi év A szervezet pénzügyi évét határozza meg. Üzleti prognózisok készítéséhez. India: ...
    • 15. A Zoho CRM más szemszögből

      Mostanra már tudjuk, hogy a Zoho CRM egy Ügyfélkapcsolat-kezelő szoftver, ami központi adatbázison keresztül segít az értékesítés, a marketing, az ügyfélszolgálat, a készletkezelés és beszállító fejlesztés funkcióid kezelésében. Az értékesítésen ...
    • Zoho OneAuth

      A Zoho OneAuth a Zoho saját többfaktoros azonosítást végző alkalmazása. Aktiválásával egy extra védelmi réteg felel a fiókod biztonságáért, hiszen minden, a fiókodra nézve lehetséges veszélyt kiküszöböl.  Minden biztonságos bejelentkezéshez szükség ...
    • 8. Az értékesítési ciklus megvalósítása a Zoho CRM-ben

      Korábban azt mondtuk, hogy a CRM-et arra tervezték, hogy hatékonyan végrehajtsa azokat a tevékenységeket, melyek az értékesítési ciklusba tartoznak. Most, hogy megértettük az értékesítési ciklus általános szakaszait, nézzük meg, hogyan lehet ezeket ...