Szervezeti beállítások a Zoho CRM-ben

Szervezeti beállítások a Zoho CRM-ben

Amikor létrehozol egy alkalmazást a céged számára, használat előtt meg kell adnod pár alapvető adatot. Vegyük példának a Twittert. Amikor egy Twitter fiókot hozol létre, először meg adsz egy felhasználónevet, feltöltesz egy profilképet, megadod a telefonszámodat, beállítod a születési dátumodat és írsz egy rövid leírást magadról. Hasonlóképpen működik az is, amikor létrehozol a céged számára egy Zoho CRM fiókot. Adminként meg kell adnod néhány alapvető adatot a cégedről. Ide tartozik a céges logó, a nyitvatartási idő, az ország kiválasztása, továbbá meghatározhatod a helyi pénznemet és az időzónát is. Ezeknek a beállításoknak fontos szerepük van, hiszen olyan CRM funkciók részét is képezik, amiket a fiókod további használói hajtanak végre. 


Most pedig nézzük meg a Zoho CRM különféle beállításait, és azt, hogy azok miben nyújthatnak segítséget.

 

  1. Cégadatok


A Cégadatok rész segítségével tudod létrehozni a céges fiókod. Ide tartozik a cég neve, az elsődleges kapcsolattartó neve, a székhely, a cég hivatalos weboldalának a címe, a pénznem, az időzóna és a céges logó. Ezen alapvető információk megadásával el is készítheted a céged profilját a CRM fiókodban. 


Az alább felsorolt beállítások az egész szervezet által alkalmazhatók. Ez annyit jelent, hogy ezek a beállítások minden egyes felhasználó számára láthatóak lesznek majd a szervezeti fiókban.



  • Céges logó:

     Állítsd be a cég logóját, hogy az a CRM fiókod minden felhasználója számára látható legyen. Ezt a logót akkor is használhatod, amikor a CRM-ben készítesz e-mail sablonokat.


  • Elérhetőségek

    Ide tartozik a céged neve, az alkalmazottak száma, a vezetékes és mobiltelefonszám, fax szám, székhely és a cég hivatalos weboldalának részletei.


  • Ország beállítások

     Itt megadhatod a pénznemet és időzónát.


  • Nevezz ki egy Szuper Admint

    A Szuper Admin az, akinek teljes körű admin előnyei lesznek a fiók használatakor, és ő lesz az egyedüli kapcsolattartó pont, amikor a Zoho átutalásokkal vagy számlákkal kapcsolatban küld értesítést. Egy fióknak csupán egy Szuper Adminja lehet, és az alapbeállítás folytán az alapértelmezett Szuper Admin az a személy, aki létrehozta a Zoho CRM fiókot. Viszont szükség esetén kijelölhetünk egy másik admint a pozícióra.







A következő módon tudod megadni céged adatait:

  1. Nyisd meg a BeállításokÁltalánosCégadatok menüpontot.

  2. A Cégadatok oldalon kattints a Logó feltöltése lehetőségre.

  3. Kattints a Szerkesztés gombra és add meg a szükséges adatokat.

  4. Válaszd ki a Szuper Admint a felhasználók közül. A fiók Szuper Adminja csak olyan admin lehet, aki a Zoho CRM fiók tagja.

  5. A Localé Információ alatt kattints a Szerkesztés gombra.

  6. A legördülő menüből válaszd ki az Ország Beállításokat és az Időzónát.

  7. Kattints a Mentés gombra.


Ezek a részletek nem csak a céges profil létrehozásának a szempontjából fontosak, hanem más CRM beállítások alapját is képezik. Például a céges logó az e-mailes sablonokon is visszaköszön majd. Továbbá az itt kiválasztott pénznem a Multipénznem beállításban is megjelenik majd, a beállított időzóna pedig befolyásolja a hivatali idő beállítását. Ezeket részletesebben is átnézzük majd a kézikönyv további részében. 





    • Related Articles

    • 8. Az értékesítési ciklus megvalósítása a Zoho CRM-ben

      Korábban azt mondtuk, hogy a CRM-et arra tervezték, hogy hatékonyan végrehajtsa azokat a tevékenységeket, melyek az értékesítési ciklusba tartoznak. Most, hogy megértettük az értékesítési ciklus általános szakaszait, nézzük meg, hogyan lehet ezeket ...
    • 15. A Zoho CRM más szemszögből

      Mostanra már tudjuk, hogy a Zoho CRM egy Ügyfélkapcsolat-kezelő szoftver, ami központi adatbázison keresztül segít az értékesítés, a marketing, az ügyfélszolgálat, a készletkezelés és beszállító fejlesztés funkcióid kezelésében. Az értékesítésen ...
    • Munkaidő

      A munkaidő meghatározása nagyon fontos lépés a CRM fiókodban. A munkaidő meghatározza az egész szervezet munkaóráit és a segítségével külön műszakot tudsz beállítani minden egyes felhasználó és szervezeti egység számára. Ahhoz, hogy a munkaidő ...
    • A szervezeti beállítások összegzése/áttekintése

      Beállítás neve Célja Példa Céges adatok Az email sablonoknál használatos, az cég adatai megadásához. Céges logó Telephely Cím és irányítószám Mobil szám Pénzügyi év A szervezet pénzügyi évét határozza meg. Üzleti prognózisok készítéséhez. India: ...
    • Fiókbiztonság a Zoho CRM-ben

      A fiókbiztonság olyannyira fontos egy szervezet számára, mint hogy az otthonodat csúcstechnológiás biztonsági rendszerrel védd.  A szervezethez tartozó üzleti információk védelme létfontosságú, hiszen ezek olyan erőforrások, amelyek a vállalat ...